Betontag – Fordele og Ulemper

hvilke fordele og ulemper har et betontagStår du og skal have lagt et nyt tag kan det være du måske skulle overveje et betontag? Der kan være rigtig mange gode grund til at vælge et beton tag frem for mange af de andre tagtyper der findes når du står ud skal ud og have nyt tag. Hvis vi hurtigt lige ser på fordele og ulemper ved et betontag:
Den største fordele ved være et betontag frem for f.eks. et skifertag, tegltag eller ståltag er prisen og holdbarheden. Ulemper er at betontagsten skal overflade behandles inden de kan anvendes ellers er de ikke modstandsdygtige overfor vand, derudove er det en af de tungeste tagtyper og sætter derfor ekstra krav til dit undertag.

Her i Danmark falder tagmaterialer normalt inden for en af ​​to muligheder: betontagsten eller bølgede metal tagdækning med en bindende lakering. Hvilken løsning der er bedst for din situation Begge vil holde vejret ude, så afveje de faktorer, herunder, inden du beslutter dig. Det er også vigtigt at finde ud af hvilken handyman eller tømrer som skal ligge dit nye tag.

Lidt historie: Begrebet bonding maling til en galvaniseret bund opstod i Chicago og blev yderligere udviklet i Australien i et produkt, som har bemærkelsesværdig korrosionsbestandighed og er æstetisk interessant: betontag ©. Den kommer i mange standard farver og er resistente over for de elementer. Mens en galvaniseret bølgepap tag kan vare 20 år skulle en betontag tag har en 50 års levetid eller længere.

Terra cotta fliser er også en mulighed, de bogstaveligt evigt. Tænk arkæologisk udgravning. Der er eksempler på terracotta tagdækning, der har eksisteret i 1000’erne af år. Men det handler om det dobbelte af prisen for en konkret tegltag.

Til vores formål, vil vi sammenligne betontagsten og betontag tagdækning, og vil fokusere på danske vilkår. Begge produkter gør et beundringsværdigt arbejde på, hvad de er designet til ( at holde vejret ud). Betontagsten har været anvendt i Danmark i mindst 75 år, og der er mange huse i ældre forstæder som Valby og Sundholm, der stadig har deres oprindelige beton tegltage.

Hvorfor ville du vælge det ene produkt frem for et andet Det kommer ned til personlige smag, livsstil et par andre faktorer… og Prisen.

Arkitektonisk Merit: Dette er en personlig sag. betontag har et moderne stilfuldt look med rene linjer. Men der er mange konkrete tagstensfabrikker profiler, der giver en anderledes arkitektonisk resultat end en standard half-pipe flise. For en lille tilføjelse i pris, kan du ( for eksempel) skal du vælge en flad rullesten stil. Der er også mange farver i betontagsten.

Støj: Dette er en vigtig overvejelse. Isolering og loft trods, vil du høre regn på en betontag tag. Selvom vi måske tænke på regndråber falder på en metal- tag som en behagelig lyd, kan det være forstyrrende for nogle mennesker, især i kraftige regnskyl. Tegltage er meget mere støjsvage.

Vand Beskyttelse: Hvis du ønsker at samle tag vand i en tank til husholdningsbrug, betontag er den bedste løsning. Du vil høste mere vand, fordi beton fliser har en grad af sugeevne. Også de har tendens til at fastholde snavs, støv osv., som skyller i vandbeholderen. Under de seneste 10 år tørke i vise dele af Europa blev boligejere opfordres til at indsamle regnvand til husholdningsbrug. Det påvirkede efterspørgslen efter betontag tagdækning.

Vægt: Et beton tag er en temmelig tung form for tag, og sætter derfor ofte større krav til holdbarheden og konstruktionen af dit undertag. Dette gør også at det ofte ikke er muligt at lægge et betontag oven på et eksisterende tag som man kan med flere af de andre tagtyper som f.eks. skifertag eller ståltag.

Skovbrænde: I Danmark er skovbrænde heldigvis ikke det store problem, men flere steder i resten af verden kan det være et problem. Hvis du er ved at opbygge i de fjerntliggende brand -udsatte områder, vil diverse forsikrings regler gør det i din interesse at vælge en betontag tag, da de er nemmere at tætne mod ydre glød angreb.

Modstandsdygtighed: Hvis du har brug for folk til at klatre på dit tag for vedligeholdelse grunde betontag er mere modstandsdygtig. Men hvis du har brug for at trænge taget ( for eksempel til en aftræk eller aircondition) dette vil blive dyrere med CB.

Tagrender eller veranda. Hvis du har omfattende verandaer eller udhæng, en betontag tag være mere ønskeligt på grund af sin lavere vægt. Med verandaer du vil have en fladere taghældning, og dette kan kun opnås ved en form for plade tagdækning. Typisk tagsten anbefales ikke på en taghældning på mindre end 20 grader. Og fordi betontag er en efterkommer af gammeldags bølgede stål, det leverer det traditionelle danske veranda look.

Omkostninger: Cement fliser er over 20% billigere end betontag, hvilket er grunden mere end 90% af boliger bygget i Danmark har et Cement tegltag. Den reklame kan have du tror, ​​at CB er så billig som fliser, men det er ikke tilfældet. Designere sommetider foretrækker betontag. Én klient betalt for at få planer udarbejdet af en designer. Når du søger citater, blev de forfærdede over at se tusindvis af kroner ekstra for en betontag tag, når de rent faktisk foretrak en traditionel tegltag. Men Hvorfor vælge et betontag? Hovedsagligt pga. prisen og de mange forskellige farvemuligheder som det giver dig at være et betontag frem for en af de mange andre populære typer af tagsten når du skal have lagt nyt tag.

Hvilken tag er bedst for dig Kig på hver faktor, da det relaterer til din situation. Afveje sin grad af betydning, og derefter beslutte, hvilken tagmateriale bedst opfylder dine særlige behov, smag, livsstil og budget. Så hvad enten du overvejer et betontag, ståltag, skifertag eller tagpap bør du sætte dig ordentligt ind i de forskellige tagtyper inden du køber et nyt tag. Hermed slutter vores lille info om betontag – fordele og ulemper.

Kilder: